Hyödynnä kotitalousvähennys

Yksityishenkilö voi saada kotona, omistus- tai vuokra-asunnossaan, kesämökillä tai vanhempiensa asunnolla teettämänsä työn osuudesta 50 % kotitalousvähennystä. Aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset kuuluvat vähennyksen piiriin. Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennyksen maksimimäärä on 2 400 euroa vuodessa yksin asuvalla henkilöllä ja puolisoiden maksimimäärä on 4 800 euroa vuodessa. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta.

Energiatukea yrityksille

Yritykset ja julkiset toimijat voivat saada työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää energiatukea uusiutuvan energian investointeihin. Energiatukea on haettava ennen hankkeen aloittamista. Aurinkosähköinvestointeihin voi saada tukea 20 %, ja investoinnin on oltava yli 10 000 euroa. Lisätietoja Business Finlandin sivuilta.

Energiatukea maatiloille

Maatilat voivat saada investointitukea 40 % aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomista kustannuksista. Investointi on tukikelpoinen siltä osin kuin energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. Investointia ei saa aloittaa ennen tuen myöntämistä. Myönnettävä minimiavustus on 7 000 euroa, jolloin kustannusten on oltava vähintään 18 000 euroa (alv. 0 %). Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta.

Haluatko lisätietoja?

Etkö löytänyt vastauksia kaikkiin kysymyksiisi sivuiltamme? Ota yhteyttä niin me vastaamme.
Ota yhteyttä